Rólam

Bemutatkozás

Bogár-Lukáts Petrának hívnak, családi kutya oktatással foglalkozom Veresegyházon és környékén. A kutyusokat a Dömötör Júlia által kidolgozott “Láthatatlan Póráz Módszer & Program” szerint képzem. Fontosnak tartom a kutya-gazdi kapcsolat megerősítését, hogy kedvencünk ténylegesen a családunk tagjává váljon, kiegyensúlyozott és biztos legyen a kapcsolatunk velük.

A “Láthatatlan póráz” program arról szól, hogy kutyánkat elsősorban szavainkkal, mozdulatainkkal tudjuk irányítani, ne a pórázt rángatva húzzuk, vonjuk őt, ne kelljen kiabálnunk vele. Ehhez elengedhetetlenül fontos, hogy tanuljunk kutyául, megértsük, a kutyánknak mi a fontos és elfogadjuk, hogy a változáshoz előbb változtatnunk kell. Mindebben nagy segítségünkre lehetnek a “Láthatatlan póráz” program paradigmaváltó gondolatai.
Dömötör Júlia – juliadomotor.com

Szeretnék minél nagyobb tudást átadni a gazdiknak, akik nálam tanulnak kedvenceikkel. A tanfolyamok során úgy próbálok segíteni, hogy a kutyusokkal valódi élethelyzetekben gyakoroljuk az adott feladatokat, hogy később se érje őket meglepetés például a sétáltatások során. Ezért az órákat mindennapi helyszíneken tartom (utcák, parkok, erdők). Kutyás ismereteimet folyamatosan bővítem, így a szolgáltatásaim között már a kutyafitnesz is megtalálható.

Amióta az eszemet tudom, mindig volt minimum egy kutya a családban. A kaukázusi juhász kutyán keresztül, a spánieleken és keverékeken át egészen a legkisebb fajtáig, a csivaváig minden mérettel találkoztam már. Második csivavám, Maylo, 2015 decemberében került hozzánk. Nagyon rossz körülmények közül mentettük ki, elég sok viselkedésproblémával. Idegen kutyusok közeledésére általában mindig agresszíven reagált, morgott. Első sorban ő ösztönzött arra, hogy elkezdjek hivatás szerűen is családi kutya oktatással foglalkozni. Azóta még egy csöppséggel bővült a család, 2017 őszén örökbe fogadtuk Milkát (csivava-tacskó keverék), akit a Csivava Fajtamentő Egyesület mentett ki egy szaporítótelepről.

Szakmai továbbképzések, amiken részt vettem:

    • 2017. tavasz – Dömötör Júlia – Én a Szuper Tréner Kutyaoktató Képzés
    • 2017. tél – Dr. Varga Nagy Adrienn – Szuper Szimat Kurzus I. Szint
    • 2018. tavasz – Szőke Krisztina (Relax Kutyamasszázs) – Mantrailing Tanfolyam
    • 2018. május – Lisa Powers – Animal Reiki Practitioner (angol nyelven)

Kapcsolat

° Bogár-Lukáts Petra
° mail: lukatspetra@gmail.com
° Tel.: +36 30 974 4634

Veresegyház, Szada, Gödöllő

Legutóbbi bejegyzések