Bogár-Lukáts Petrának hívnak, családi kutya oktatással foglalkozom Veresegyházon és vonzáskörzetében.

Amióta az eszemet tudom, mindig volt minimum egy kutya a háznál. A kaukázusi juhászkutyán keresztül, a spánieleken és keverékeken át egészen a legkisebb fajtáig, a csivaváig voltak kutyák a családban. Második csivavám, Maylo, 2015 decemberében került hozzánk. Nagyon rossz körülmények közül mentettük ki, elég sok viselkedésproblémával. Idegen kutyusok közeledésére általában mindig agresszíven reagált, morgott. Első sorban ő ösztönzött arra, hogy elkezdjek hivatásszerűen is családi kutya oktatással foglalkozni.

Azóta két új taggal is bővült a család. 2017 őszén örökbe fogadtuk Milkát (csivava-tacskó keverék), akit a Csivava Fajtamentő Egyesület mentett ki egy szaporítótelepről. Majd 2020 nyarán az akkor 3 hónapos Szotyi (border collie-golden retriever keverék) is megérkezett hozzánk, szintén mentett kutyusként.

Folyamatosan keresem a kihívásokat, 2023-ban jelentkeztem ideiglenes befogadónak az Eszkuláp Állatvédő Egyesülethez, ahonnan Sparky került hozzánk. Viszonylag hamar sikerült végleges gazdát találni neki, másfél hónap szocializálás és tanítás után költözött az új családjához. 2024 januárban – szintén az Eszkuláptól – örökgbe fogadtuk negyedik kutyusunkat Tappancsot, az 1 éves tacskónkat.

Szeretnék minél nagyobb tudást átadni a gazdiknak, akik nálam tanulnak kedvenceikkel. A tanfolyamok során úgy próbálok segíteni, hogy a kutyusokkal valódi élethelyzetekben gyakoroljuk az adott feladatokat, hogy később se érje őket meglepetés például a sétáltatások, közös nyaralások, vagy akár egy kávézás során. Ezért az órákat mindennapi helyszíneken tartjuk (saját élettér, városi helyszínek, parkok, erdők). Kutyás ismereteimet folyamatosan bővítem, igyekszem minél több továbbképzésen részt venni. 2020 őszétől pedig már zárt kutyaiksolában is várom  a tanulni vágyó kutyus-gazdi párosokat Veresegyházon belül.

SZAKMAI TOVÁBBKÉPZÉSEIM

  • 2017 nyár: Dömötör Júlia – „Én a Szuper Tréner” Kutyaoktató képzés
  • 2018 január: Dr. Varga-Nagy Adrienn – Szuper Szimat Tanfolyam I. szint
  • 2018 április: Relax Dog Center (Szőke Krisztina) – Mantrailing tanfolyam
  • 2021 április: Hoopers Hungary Instruktori online tanfolyam
  • 2021 nyár: Láthatatlan Póráz Módszer és Program – Mester Tréner Képzés
  • 2023 ősz: EgyüttEb: Mantriling alapok
  • 2024-ben pedig elkezdtünk intenzíven agilityzni és rally obedience edzésekre járni.

ANGOL NYELVEN
2018 nyár: Animal Reiki Practitioner – Lisa Powers
2019 tavasz: Canine Behaviour – Training Diploma – Centre of Excellence

Ha szeretnél Te is boldog és kiegyensúlyozott kapcsolatot kedvenceddel, keress bátran!

Bogár Petra, kutyatréner
+36 30 974 4634
www.facebook.com/bogarpetra.dogtraining
bogarpetra.dogtraining@gmail.com