Szeretnéd, ha a Te gyermeked is tanulna picit “kutyául”?  Szeretnéd őket összekovácsolni, hogy egy nyelvet beszéljenek? A Láthatatlan Póráz Módszer és Program szemléletében most itt a lehetőség, hogy a Te gyermeked is beiratkozhasson a kutyusotokkal iskolába, és elkezdjék a közös tanulást!

Két gyermekes anyukaként én is tapasztalom a mindennapjainkban, hogy mennyire fontos az, hogy gyermekeink hogyan viszonyulnak otthon a négylábú családtagjainkhoz.

De miért tartom lényegesnek, hogy őket is bevonjuk a kutyák tanításába?

  • Felelősség tudat – megtanulnak egy állatról gondoskodni, képesek lesznek felismerni és értelmezni a kutyák testbeszédét.
  • Rendszer – a kutyával minden nap kell foglalkozni, ellátni az igényeit. A gyerekek biztonságban érzik magukat akkor, ha van egy kialakult rendszer az életükben.
  • Kitartás – ha elsőre nem sikerül akár egy feladat, nem adjuk fel, tovább gyakorolunk. A végén pedig annál nagyobb a sikerélményük.
  • Társas kapcsolatok – bizony pozitív hatással van a kutyázás az emberi kapcsolatokra és a kommunikációra is.
  • Környezet szeretete – akár egy séta is segíti kimozdítani őket a négy fal közül. A természet pedig mindenkire jó hatással van, visszahozz minket a jelenbe, az itt és mostba.

MIKORTÓL?

A tanfolyamra 5 éves kortól várom a gyerkőcöket. Természetesen a szülők is részt vehetnek az órákon, de anya-apa csak a pálya széléről figyelheti a párosokat.

HOGYAN?

A foglalkozásokon a Láthatatlan Póráz Módszer szemléletében pozitív megerősítéssel tanítjuk a kutyusokat. Minden esetben figyelembe veszem a kutya és a gyermek tanulási tempóját és készségeit. Lépésről lépésre haladunk, folyamat fókuszban – tehát minden apró sikernek örülünk, majd arra építkezünk tovább.

FELÉPÍTÉS

A csoportos kurzus 5 alkalmas. 3 alkalommal zárt kutyaiskolában zajlanak a foglalkozások, 2 alkalommal pedig külső helyszínen bizonyíthatnak már a párosok. Az együttműködési feladatokon kívül játékokra és különböző ügyességi feladatokra számíthatnak a jelentkezők.

Az egyéni tanfolyam felépítésével kapcsolatban kérlek keress e-mailben/telefonon!

CSOPORTOS TANFOLYAM

A következő csoport indul:

2024. Nyár /Pontos időpont hamarosan/

A csoportos tanfolyam ára 55.000 Ft, mely két részletben is fizethető. Az első alkalommal 30.000 Ft, a negyedik alkalommal pedig a fennmaradó 25.000 Ft.

MIRE LESZ SZÜKSÉGETEK?

  • Egészséges, nem reaktív kutyus
  • Oltási könyv, a szükséges oltások igazolására
  • Nyakörv/hám, póráz (textil, nem automata!)
  • Jutalomfalat és tartó

“A tanfolyamon a gyerekek nagyon szépen megtanultak együttműködni a kutyákkal. Sikerélményt jelentett számukra, hogy a szépen, fokozatosan felépített kurzus során egyre nehezebb és nehezebb gyakorlatokat tanítottak meg a kutyáknak. Sokat tanultak arról, hogyan kell türelemmel és kedvességgel fejleszteni a kutyusaikat. Szerintük ezeket az alkalmakat még a kutyusok is várták. Petra a gyerekkel és a kutyusokkal is csodásan bánt, sokat adott a közös munka az egész családnak.”

Magdi, Léna és Balu & Bogyó és Manó kutyusaikkal

Jelentkezéshez kérlek töltsd ki az alábbi űrlapot:

Jelentkezési lap